Індія готова купувати сою в українських фермерів

16 березня 2016 101 0
Попит на українські бобові в Індії вкрай високий
visaget.ruПопит на українські бобові в Індії вкрай високий

Україна має ідеальні природні умови та ґрунти, щоб вирощувати потрібну кількість бобових для потреб Індії. На цьому наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні пан Маноджа Кумара Бхарти в інтерв’ю для «Інтерфакс-Україна».

«Думаю, що сільгоспвиробникам поки просто не відомо наскільки високий попит на їхню продукцію в Індії. Хоча вже існують компанії в Україні, які займаються цим бізнесом. Я вже запропонував їм зібрати делегацію фермерів, які б відвідали Індію і побачили значення саме бобових культур в індійській кухні. Як тільки фермери усвідомлять всю потребу в цьому продукті, індійські бізнесмени будуть готові прийти в Україну для створення спільних підприємств», ― зазначив посол.

Натомість Маноджа Кумара Бхарти вважає, що на шляху до індійського ринку аграрії можуть зіткнутися з рядом факторів, що заважатимуть такій інтеграції.

«Основною перешкодою є брак інформації про такі можливості: люди в Україні більш орієнтовані на захід, ніж на схід. Також я помітив, що в Україні існує думка, що Індія знаходиться дуже далеко. Насправді це не так. Якщо в нас будуть прямі рейси з Києва до Делі, як було кілька років тому, то перліт займатиме лише близько п'яти годин», ― говорить пан Бхарти.

Виконано за допомогою Disqus