Доля українських садів вирішиться в найближчий тиждень

17 березня 2016 64 0
Втрати для деяких садівників можуть досягти 90%
wikimapia.orgВтрати для деяких садівників можуть досягти 90%

В Україні заговорили про можливість знову залишитися без врожаю кісточкових, інформує «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Погодні умови — один з ключових чинників, що визначають долю насаджень кісточкових в весняний період. Як уже повідомляли аналітики проекту, відразу в декількох країнах в цьому році аномально висока температура повітря в лютому-березні спровокувала раннє цвітіння кісточкових дерев, а прогнозовані морози сьогодні загрожують урожаю цих культур. Подібне явище вже спостерігалося і в південних регіонах України та Росії на початку минулого року. Так, різкі температурні перепади в січні 2015 року, а також заморозки в березні і квітні стали причиною істотних втрат врожаю кісточкових в південних областях України. За оцінками садівників, втрати в деяких господарствах досягали 90%.

На даний момент повідомлення про раннє цвітіння кісточкових дерев в садах України поки не надходили. Виробники, однак, кажуть, що розслаблятися все ж рано.

«Дерева поки знаходяться в спокої. Але все вирішиться в найближчий тиждень. Якщо вегетація в цей період почнеться, а температура опуститься до критичних -3 ° С, тоді потрібно буде хвилюватися», — розповів журналістам «АПК-Інформ: овочі і фрукти» садівник з Херсонської області.

Виконано за допомогою Disqus