КМУ врегулював питання надання даних з земельного кадастру

28 березня 2016 56 0
Органи місцевої влади використовуватимуть інформації Держгеокадастру при прийнятті рішень
gorlovka.todayОргани місцевої влади використовуватимуть інформації Держгеокадастру при прийнятті рішень

Відтепер органи державної влади, органи місцевого самоврядування отримають доступ до Державного земельного кадастру і матимуть можливість користуватися інформацією з кадастру при прийнятті рішень.

Це передбачено постановою Кабміну від 21 березня 2016 р. №205 «Деякі питання ведення Державного земельного кадастру», повідомляє Закон і Бізнес.

Постановою також затверджено порядок проведення стажування у сфері земельних відносин. Ним визначено механізм проведення стажування адміністраторів центрів надання адміністративних послуг та уповноважених посадових осіб виконавчих органів органів місцевого самоврядування, які мають право надавати відомості з Державного земельного кадастру відповідно до Закону «Про Державний земельний кадастр».

Адміністратори та уповноважені особи, які пройшли стажування, надають відомості з земельного кадастру згідно зі своїми повноваженнями та у межахтериторії відповідної адміністративно-територіальної одиниці. До їх повноважень належать:

  • здійснення реєстрації:

заяв про надання відомостей з Державного земельного кадастру;

заяв в електронній формі про отримання відомостей з кадастру про земельну ділянку;

  • проведення перевірки відповідності поданих документів вимогам законодавства;

  • надання відомостей з кадастру про землі та земельні ділянки (їх частини) та відмови у їх наданні, витягів з Державного земельного кадастру про будь-яку земельну ділянку в межах державного кордону;

  • оприлюднення на офіційному веб-сайті Держгеокадастру дати та номера реєстрації заяв про надання відомостей з земельного кадастру, їх стислого змісту та інформації про результати розгляду.

Виконано за допомогою Disqus