На Харківщині посіви ярих зернових збільшаться на 16%

31 березня 2016 78 0
Посівна стартувала в 11 районах Харківщини
tulasmi.ruПосівна стартувала в 11 районах Харківщини

Посівна стартувала в 11 районах Харківщини, повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Сільськогосподарські підприємства Харківщини засіяли ранніми ярими зерновими та зернобобовими культурами 3% запланованих площ (6 тис. га).

За даними Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації, сільськогосподарські підприємства області взялися до посіву ранніх ярих зернових і зернобобових культур 12 березня. Роботи вже стартували у 11 районах.

«У цьому році весна — пізніша, а, значить, часу для посіву культур раннього і середнього строку сівби буде мало», — зазначив заступник директора Департаменту АПР Костянтин Панфілов.

Він також навів дані про прогнозовану структуру посівних площ. Так, за узагальненими даними, що були надані районами області, вся посівна площа сільськогосподарських культур прогнозується на рівні 1 млн 696 тис. га. При цьому зерновими культурами буде зайнято близько 60% площ.

«Площа посіву ярих зернових і зернобобових культур планується в обсязі 593 тис. га, що на 16% більше минулого року. Соняшник планується посіяти на площі 382 тис. га. Також прошу підприємства не знижувати площі посіву гречки і кукурудзи», — зазначив Костянтин Панфілов.

За даними Департаменту агропромислового розвитку ОДА, посівні площі цукрових буряків планують збільшити на 7,9 тис. га, а площі під картоплю і овочеві культури повинні залишитися на рівні минулого року.

Виконано за допомогою Disqus