Українське фермерство перейде на новий етап розвитку — Павленко

1 квітня 2016 60 0
Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України
latifundist.comОлексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України

Прийнятий Верховною Радою України закон №1599 від 23.12.2014 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» надасть нового імпульсу для розвитку приватної ініціативи на селі, заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Мінагропроду.

За його словами, закон стосується умов забезпечення спрощеного порядку трансформації особистих селянських господарств у сімейні фермерські господарства.

«Це, безсумнівно, спростить умови започаткування власного аграрного бізнесу та надасть нового імпульсу для розвитку приватної ініціативи на селі», — повідомив він.

Також додав, що реалізація законопроекту дозволить легалізувати та вивести у правове поле діяльність особистих селянських господарств та залучити їх до організованого аграрного ринку. Це, у свою чергу, впливатиме і на цінову політику та надасть нових можливостей для отримання підтримки, у тому числі з боку іноземних донорів.

«Внесеними змінами до законів України «Про фермерське господарство» та «Про особисте селянське господарство» надається потужний поштовх для розвитку кооперативного руху на селі, як ключового фактору формування достойного рівня життя на селі», — підкреслив міністр.

Він наголосив, що сімейні ферми можуть зайняти достойну позицію як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

«Відтак, сьогодні зроблено черговий крок для підвищення конкурентоспроможності наших селянських господарств, їх зміцнення та подальшого розвитку», — підсумував Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus