На громадське обговорення винесуть проект закону по кооперації

4 квітня 2016 53 0
Україна та Канада працюють разом над розвитком кооперативного руху у нашій країні
kramola.infoУкраїна та Канада працюють разом над розвитком кооперативного руху у нашій країні

Україна та Канада працюють разом над розвитком кооперативного руху у нашій країні, повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, пише прес-служба Мінагропроду.

За її словами, кооперування дрібних виробників сільгосппродукції — це шлях до зростання добробуту селян, стимулювання розвитку сільських територій та збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Олена Ковальова відзначила важливість розвитку сільськогосподарської кооперації як найдемократичнішої форми об’єднання дрібних виробників сільськогосподарської продукції.

«Проте у своїй діяльності сільськогосподарські виробники зіштовхуються з низкою факторів, що стримують їх економічну активність. Тому виникла нагальна необхідність у створенні сприятливого правового середовища для розвитку кооперації на селі. А також — у напрацюванні стратегії подальших дій, спрямованих на створення належних умов для розвитку сільськогосподарської кооперації в Україні», — наголосила заступник міністра.

Вона додала, що вдосконалення нормативного забезпечення має відбуватись за безпосередньої участі виробників продукції та їх об’єднань, які на практиці реагують на потреби ринку.

Заступник директора Канадського кооперативного об’єднання Socodevi Ален Пруф та провідний експерт посольства Канади в Україні Володимир Сенюк запевнили українську сторону у всебічній підтримці розвитку кооперації та сімейного фермерства в Україні з боку уряду Канади.

Під час зустрічі було узгоджено механізми та шляхи подальшої співпраці, а також досягнуто домовленостей щодо спільної роботи зі систематизації світового досвіду розвитку кооперації та його адаптації до вітчизняних умов у частині формування державної політики з розвитку кооперування малих виробників сільськогосподарської продукції, враховуючи досвід Канади із зазначеного питання.

«Незабаром на громадське обговорення буде винесено проект уніфікованого кооперативного закону», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus