Аграрії будуть змушені провадати молоко за низькими цінами

4 квітня 2016 87 0
В Україні стартував період профіциту молока, ціни на нього падають
cure.org.uaВ Україні стартував період профіциту молока, ціни на нього падають

В Україні стартував період профіциту молока, ціни на нього падають, повідомляє «Інфагро».

Прийшла весна — пропозиція молока почала помітно збільшуватися. Але, на жаль, уже не все молоко знаходить належний попит. Адже внутрішнє споживання молокопродуктів не виросло, експортні ціни на них схильні до подальшого зниження.

Надія, що ситуацію виправить черговий виток девальвації гривні, не виправдалася. Було у кінці лютого певне зростання курсу долара, але зараз він відкотився назад.

Переробники будуть змушені відмовлятися від дорогого молока. І якщо з категорією сільгосппідприємств вони у цьому процесі будуть обережними, то до сировини від населення ставлення буде більш зневажливим. За таке молоко будуть платити лише стільки, щоб було вигідно його сушити. І такий стан справ у перспективі, безсумнівно, позначиться на прискоренні процесу вирізання худоби. Хоча, з іншого боку, на пасовищний сезон селяни особливо позбавлятися від корів не стануть, а ближче до його завершення, може, ринок оговтається, і переробники зможуть збільшити закупівельні ціни на молоко.

Тому з перших чисел квітня переробники будуть пробувати далі знижувати вартість сировини, найближчим часом молоко може «втратити» ще 20-30 коп. своєї сьогоднішньої ціни.

Виконано за допомогою Disqus