Фермери отримають реальний доступ до фінансових ресурсів — Скоцик

4 квітня 2016 89 0
У житті фермерів настане новий етап?
novved.ruУ житті фермерів настане новий етап?

Зроблено важливий крок для забезпечення реального розвитку сімейного фермерського господарства.

Таку думку висловив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик з приводу ухваленого законопроекту №1599 від 23.12.2014 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», пише прес-служба Аграрної партії України.

«Цей закон є реальним кроком для захисту малих сільськогосподарських товаровиробників. Ми на законодавчому рівні закріплюємо статус сімейного фермерського господарства та дозволимо таким сімейним господарствам розвиватися, зокрема, отримати доступ до фінансових ресурсів», — зазначив Віталій Скоцик.

За словами одного з співавторів законопроекту, члена політради Аграрної партії України Олександра Бакуменка законопроект дасть можливість більш чітко розуміти перспективу розвитку сімейного фермерства, зокрема, дозволить користуватися допомогою міжнародних фінансових установ.

«Зараз ведуться активні переговори з низкою міжнародних організацій щодо виділення значних коштів на підтримку сімейного фермерства в України. Але на сьогодні не зрозуміло кому саме піде ця допомога – простому селянину, який самостійно обробляє свій пай у 4 га, чи великому господарству, в обробітку якого 40 тис. га? Реалізація законопроекту вирішує цю проблему», — переконаний Олександр Бакуменко.

Серед інших новацій передбачається, що законопроект призведе до підвищення доходів сільських жителів – виробників сільськогосподарської продукції.

Виконано за допомогою Disqus