Артемсіль реально продати через півтора роки — експерт

5 квітня 2016 71 0
На початку 2017 р. (у травні) потрібно вивести «Артемсіль» на IPO, а потім — продати?
МінагропродНа початку 2017 р. (у травні) потрібно вивести «Артемсіль» на IPO, а потім — продати?

На початку 2017 р. (у травні) потрібно вивести «Артемсіль» на IPO, а потім — продати, таку думку в інтервю Аgropolit.com висловив антикризовий менеджер Володимир Угулава.

За його словами, перший етап — провести повний аудит, залучаючи одну з аудиторських компаній «Великої шестірки». Це так званий підготовчий період, який стартує із оптимізації робочого капіталу, що дозволить мобілізувати $20 млн для розвитку підприємства. Паралельно має відбуватися другий етап — корпоратизація, яка закінчиться трансформацією ДП в акціонерне товариство. Потрібно передати 10% акцій такої компанії населенню міст та трудовому колективу. За 6-7 місяців цю роботу можна зробити.

«Потім 20% — вивести на IPO, щоб визначити реальну вартість заводу та акцій населення. За моїми підрахунками, «Артемсіль» на початку може виплачувати близько 1 тис. грн на рік населенню за одну акцію. А вартість акції становитиме близько 30 тис. грн. Після виведення «Артемсолі» на біржу виплати власникам акцій зростуть до 3 тис. грн на рік. Решту 70% потрібно передати у руки стратегічного інвестора. Увесь цей процес займе 1,5 роки», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus