Перше в Україні гібридне насіння ячменю вироблятимуть на Черкащині

6 квітня 2016 90 0
Уперше в Україні будуть виробляти гібридне насіння ячменю
uk.wikipedia.orgУперше в Україні будуть виробляти гібридне насіння ячменю

На потужностях Лебединського насіннєвого заводу (що входить до складу LNZ Group) у Шполянському районі (Черкаська область) вперше в Україні вирощуватимуть гібридне насіння ячменю.

Проект започаткували компанія LNZ Group разом із міжнародною компанією-селекціонером Syngenta, яка першою серед насіннєвих компаній у світі запустила комерційне виробництво гібридів озимого ячменю.

«З компанією Syngenta ми співпрацюємо вже третій рік. Вирощуємо для них гібридне насіння кукурудзи, соняшнику, а також пшеницю. Цього року розширюємо співпрацю ще на одну культуру — озимий ячмінь. В Україні такого ще не було. Тож, наша компанія — перша, хто реалізовує подібний проект. Цьогоріч ми вже засіяли 53 га ділянок цього насіння.Також вже готові демонстраційні ділянки готового гібриду, завезеного з Європи», — зазначає директор СТОВ «ЛНЗ-Агро» Роман Франчук.

За словами фахівців, гібрид матиме генетично підвищену зимостійкість і пластичність до умов вирощування, а також стійкість до вилягання та збудників хвороб. До сьогодні виробництво цього гібриду набрало активних обертів у Європі. Його вже сіяли такі країни, як Німеччина, Італія, Франція.

Виконано за допомогою Disqus