Більшість молочних господарств працюють у збиток — Скоцик

7 квітня 2016 100 0
Більшість молочних господарств в Україні стали збитковими
blogs.lb.uaБільшість молочних господарств в Україні стали збитковими

Більшість молочних господарств в Україні стали збитковими, повідомив під час відвідування молочного комплексу СТОВ «Промінь» на Миколаївщині лідер Аграрної партії України (АПУ) Віталій Скоцик, пише прес-служба АПУ.

За його словами, точка беззбитковості у молочному тваринництві за останні три роки виросла з 4,5-5 тис. л надоїв на корову за лактацію до 7-8. При середніх надоях по країні у 5 тис. л на корову більшість тваринницьких господарств будуть вимушені або працювати собі у збиток, або вирізати худобу. Враховуючи зростання податкового навантаження для виробників можна очікувати зменшення поголів’я ВРХ, що провокуватиме ріст цін на молочну продукцію.

«Коли сьогодні хтось говорить, що у нас немає дефіциту молока чи молочних продуктів, то це не зовсім правда. Коли зараз, знищуючи вітчизняне молочне скотарство податковими новаціями, ми думаємо, що це не страшно, бо можна замінити імпортом, то подумайте, що ми повністю ставимо внутрішній ринок у залежність від імпорту і продукти харчування дорожчатимуть кожен раз при падінні гривні, а з нинішньою політикою уряду це неминуче», — зазначає Віталій Скоцик.

За словами Віталія Скоцика, аби зупинити занепад тваринництва в Україні потрібно змінити аграрну політику держави, в її основі повинно лежати максимальне стимулювання вітчизняних виробників, які виготовляють продукцію з високою доданою вартістю.

Виконано за допомогою Disqus