НААН звітує за останні п’ять років роботи

7 квітня 2016 77 0
Розпочалися загальні збори НААН
eurowine.com.uaРозпочалися загальні збори НААН

Розпочалися загальні збори Національної академії аграрних наук України (НААН). На ньому підбивають підсумки діяльності за 2011-2015 р. та обговорюються основні завдання на перспективу, повідомляє Аgropolit.com.

Президент НААН Ярослав Гадзало розповів про основні практичні досягнення галузі, зокрема, у насінництві.

«У Державному реєстрі сортів рослин придатних для поширення в Україні — 57% вітчизняні сорти, переважна більшість з яких — селекції НААН. Насінням вітчизняних сортів засівається 65-85% площ ярих культур (у залежності від культури) і 60-90% озимих зернових культур», — зазначив Ярослав Гадзало.

За його словами, наразі у країні складається непроста економічна ситуація. І її наслідки також відчуває і аграрна наука.

«Національний банк України прогнозує на 2016 р. інфляцію на рівні 15%, що негативно впливатиме на вартість гривні. Як наслідок будемо мати зростання дефіциту бюджету, а отже на збільшення фінансування науки та бюджетні дотації для АПК складно буде розраховувати. Крім цього, аграрне виробництво відчуває ще й прес нереальних умов кредитування комерційними банками при обліковій ставці НБУ на рівні 22% річних», — зазначає Ярослав Гадзало.

Втім, за словами президента НААН, попри це науковці ставлять перед собою високу планку на майбутнє.

«Підсумувавши п’ятирічний етап нашої діяльності, ми повинні рухатися далі, вибудовуючи стратегію розвитку Академії, аграрного сектору та держави у цілому», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus