Конкурс на посаду очільника Укрспирту закрили за сімома замками?

7 квітня 2016 83 0
Конкурс із відбору претендентів на посаду директора ДП «Укрспирт» виходить на фінішну пряму
vlasti.netКонкурс із відбору претендентів на посаду директора ДП «Укрспирт» виходить на фінішну пряму

Конкурс із відбору претендентів на посаду директора ДП «Укрспирт» виходить на фінішну пряму, повідомляє Аgropolit.com.

Утім, попри таку оперативність, на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (відповідального за проведення конкурсу) відсутня інформація, що конкурс із призначення голови «Укрспирту» добігає кінця. Немає й переліку претендентів. Відомо лише, що їх 32. Відсутні й деталі про склад комісії з відбору цих кандидатів.

«Як такої, стандартної процедури немає, бо конкурси проводять різні міністерства. Утім, є базовий документ, на який вони спираються — урядова постанова №777 від 3 вересня 2008 р. «Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки»?, — повідомив незалежний спеціаліст з питань відбору керівників на ДП, учасник конкурсної комісії з відбору керівника «Артемсолі» Андрій Машков.

Так, за інформацією експерта, у ст. 19 сказано, що конкурсна комісія може прийняти рішення зробити закритим своє засідання із заслуховування пропозицій учасників, або – відкритим для ЗМІ та громадськості, якщо згоду на це дадуть всі учасники конкурсу.

«Але одночасно у ст. 13 тієї ж постанови чорним по білому написано, що «обов'язковою умовою проведення конкурсного відбору є його відкритість», — повідомляє він.

За його словами, представники засобів масової інформації мають право бути присутніми на засіданнях комісії під час розкриття пакетів документів, поданих претендентами, їх розгляду та оголошення переможця». А ст. 20 додає, що «переможець конкурсного відбору оголошується на засіданні комісії з дотриманням вимог пункту 13 цього Порядку.

Тож, за логікою, без преси ніяк не обійтися.

«Ця постанова неоднозначна і дає можливість тлумачити її по-різному, саме тому її слід переглянути. А доки цього не сталося, на його думку, слід додати прозорості у конкурс, щоб зняти всі питання. Треба знати кандидатів і бачити, як вони захищають свої пропозиції», — додає він.

Виконано за допомогою Disqus