Аграрії очікують на 12 млрд грн кредитних коштів — Павленко

7 квітня 2016 40 0
Мінагропрод очікує ратифікації ВР угоди про «довгі» кредити для аграріїв
inpress.uaМінагропрод очікує ратифікації ВР угоди про «довгі» кредити для аграріїв

Народним депутатам необхідно ратифікувати Угоду з Європейським інвестиційним банком про виділення 12 млрд грн кредитних коштів для малих та середніх виробників та прийняти низку важливих для агросектору законопроектів, зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Мінагропроду.

Зокрема, серед пріоритетних законопроектів, прийняття яких є першочерговим для аграрного сектору, міністр назвав законопроект №2739 про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного виноматеріалу (не придбаного) та законопроект №3808 «Про дитяче харчування».

Перший законопроект, за словами Олексія Павленка, є важливим для розвитку виноробної галузі в Україні. Його прийняття сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних виноробних підприємств та поліпшенню їх фінансового стану.

«Наявне законодавство разом із системою оптового ліцензування стримує розвиток малого та середнього бізнесу, скорочує обсяги закладок нових виноградників і заганяє виноробну галузь у тінь. Практична реалізація основних положень законопроекту дасть можливість малим підприємствам створювати унікальні вина місцевості, організувати нові робочі місця та збільшити надходження до місцевих бюджетів», — наголосив очільник відомства.

Виконано за допомогою Disqus