На Полтавщині у власність учасникам АТО відведуть 3,4 тис. га земель

12 квітня 2016 49 0
На Полтавщині у власність учасникам антитеростичної операції відведуть 3 455 га земель сільгосппризначення
podilska.infoНа Полтавщині у власність учасникам антитеростичної операції відведуть 3 455 га земель сільгосппризначення

На Полтавщині у власність учасникам антитеростичної операції відведуть 3 455 га земель сільгосппризначення, повідомляє Урядовий портал.

У Полтавській області з моменту запровадження ініціативи про забезпечення землею до територіальних органів Держгеокадастру звернулися 2 861 учасник АТО.

«На сьогодні у землевпорядній службі регіону надали 2 025 дозволів на розробку проектів землеустрою для відведення земельних ділянок. На Полтавщині військовослужбовці стануть власниками 3455 га земель. Уже прийняті 80 наказів про затвердження проектів землеустрою та надання земельних ділянок у власність. Інші пакети документів знаходяться на стадії підготовки та розгляду», — сказано у повідомленні.

Також додається, що учасники АТО здебільшого отримають ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності. Під ці потреби 1856 військовим передадуть землі площею 3435,68 га (92% від виданих дозволів). Ще 169 ділянок площею 20,04 га призначені для ведення садівництва.

«Землевпорядники Полтавщини зарезервували для потреб військовослужбовців, які виявлять бажання отримати ділянки на території регіону, більше 5,4 тис. га земель. Із матеріалами про вільні ділянки можна ознайомитись у відкритому доступі на сайті Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus