Аграріям Львівщини виділено 6,8 млн грн на кредити

13 квітня 2016 89 0
Львівська область отримала 6,8 млн грн для фінансової підтримки заходів в АПК
forbes.net.uaЛьвівська область отримала 6,8 млн грн для фінансової підтримки заходів в АПК

Львівська область отримала 6,8 млн грн для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі, повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Зокрема гроші передбачені на компенсацію відсоткових ставок залучених аграріями кредитів.

«Цими коштами можуть скористатися малі та середні сільськогосподарські підприємства. Компенсація надається за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами у розмірі 50% облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами», — зазначила Наталія Хмиз.

Вона додала, що з врахуванням облікової ставки Нацбанку на сьогодні — 22% річних, аграрії зможуть одержати компенсацію у розмірі 11% річних.

«Рішення про надання підтримки прийматиме конкурсна комісія, яку створено у департаменті агропромислового розвитку. Конкурсна комісія розпочне приймання заявок на участь у конкурсі у день оприлюднення оголошення у друкованих засобах масової інформації», — підсумувала посадовець.

Виконано за допомогою Disqus