Фермеру «подарували» земельну ділянку вартістю 1,5 млн грн

13 квітня 2016 88 0
Фермеру з Черкащини незаконно передали 45 га землі в оренду
eal-estate.lviv.uaФермеру з Черкащини незаконно передали 45 га землі в оренду

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області незаконно передало в оренду фермерському господарству земельні ділянки загальною площею 45 га та вартістю 1,5 млн грн, пише прес-служба прокуратури Черкаської області.

Прокуратурою області оскаржено в апеляційному порядку рішення Тальнівського районного суду від 27.01.2016 щодо відмови у задоволенні позову Звенигородського місцевого прокурора, який оскаржив накази головного управління Держгеокадастру у Черкаській області про незаконне затвердження документації із землеустрою та надання в оренду цих земельних ділянок в адміністративних межах Папужинської сільської ради Тальнівського району.

«Вказані земельні ділянки у порушення вимог закону України «Про фермерське господарство» надані в оренду вже існуючому фермерському господарству за процедурою, передбаченою для фізичної особи, яка має на меті створення такого господарства», — сказано у повідомленні.

Також додається, що позицію прокурора підтримано апеляційним судом Черкаської області, рішенням якого задоволено апеляційну скаргу прокуратури області. Незаконні правочини щодо вказаних земельних ділянок визнано недійсними та скасовано.

Виконано за допомогою Disqus