На Харківщині розпочали посів пізніх культур

13 квітня 2016 105 0
На Харківщині ярими зерновими вже засіяно більше половини запланованих площ
minagro.gov.uaНа Харківщині ярими зерновими вже засіяно більше половини запланованих площ

На Харківщині ярими зерновими вже засіяно більше половини запланованих площ, повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Олександр Нездюр, пише прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За його словами, аграрії вже почали сівбу пізніх зернових культур.«Кукурудза на зерно посіяна на площі 1,5 тис. га, просо — 140 га, гречка — 69 га. Крім того, звертаємо увагу керівників сільгосппідприємств на можливості збільшення площ гречки. Рентабельність виробництва цієї культури — близько 80%», — підкреслив Олександр Нездюр.

Також у департаменті АПР відзначили, що у регіоні взялися до посіву технічних і олійних культур. Зокрема, площі посівів цукрових буряків становили понад 5 тис. га, а це — 23% від прогнозованої площі, соняшнику — 6,1 тис. га, сої — 230 га.

«При цьому посів ранніх ярих зернових і зернобобових культур у Харківській області проведено на площі 130,5 тис. га, що становить 55% від плану. Зокрема, ячмінь посіяний на площі 97 тис. га (53%), горох — більш, ніж на 20 тис. га (57%), овес — на 5 тис. га (50%), яра пшениця — на 10 тис. га (51%)», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus