Фахівці АПК претендують у середньому на зарплату у 10 тис. грн

14 квітня 2016 86 0
Фахівці в агросфері досить затребувані на ринку праці
latifundist.comФахівці в агросфері досить затребувані на ринку праці

Фахівці в агросфері досить затребувані на ринку праці, особливо у регіонах, повідомляє UBR.

Роботу в аграрній галузі шукають переважно чоловіки, практично 90%. Як правило, це люди середньої вікової категорії — 35-45 р. Трохи менше третини — молодь від 25 до 35 р. П'ята частина претендентів знаходиться у віці 46-55 р. Настільки зрілі кандидати мають відповідний досвід роботи. Троє з чотирьох — зі стажем понад 6 років. Кожен сьомий у професії від 3 до 6 р. і майже кожен десятий — від 1 до 3 років. Тільки 2% претендентів — початківці.

«Майже дві третини здобувачів мають вищу освіту (ступінь бакалавра або магістра), ще третина — незакінчену вищу. А ось знання іноземних мов залишає бажати кращого. Переважна більшість вказали у резюме, що не володіють іноземною мовою або мають базовий рівень. Десята частина читає іноземну, фахову літературу і стільки ж готові проходити інтерв'ю. При цьому тільки 4% можуть похвалитися вільним володінням», — йдеться в дослідженні.

Практично четверо з п'яти претендентів бажають працювати повний робочий день. 7% розглядають варіант віддаленої роботи або роботи за гнучким графіком. І тільки 3-5% претендентів шукають позмінну роботу або зайнятість за вахтовим методом.

Згідно з аналізом бази резюме, середня зарплата, на яку претендують фахівці в агросекторі, становить 10 тис. грн. Ця сума перевищує середня зарплатну пропозицію у галузі на 20%. Третина здобувачів вказували свої зарплатні побажання у діапазоні 10-20 тис. грн, чверть — 6-10 тис. грн. Кожен сьомий претендує на матеріальну компенсацію у розмірі 20-30 тис. грн, а кожен десятий понад 30 тис. грн. У решти зарплатні бажання скромніші. Кожен восьмий хотів би заробляти від 4 до 6 тис. грн. А четверо зі ста готові задовольнятися мінімальною сумою — 2,5-4 тис. грн.

Виконано за допомогою Disqus