Підтримка фермерів буде європейською — Кутовий

15 квітня 2016 104 0
Фермерам пообіцями європейську підтримку
alliance.co.nzФермерам пообіцями європейську підтримку

Зміна керівництва Мінагропроду означатиме конструктивний підхід до напрацювань попередньої команди і раціональні зміни, зокрема, що стосується підтримки малого фермерства, вважає новопризначений міністр Мінагропроду Тарас Кутовий, повідомляється на його сайті.

«Я хочу додати динаміки і, можливо, змінити акценти на ті речі, які я вважаю дуже важливими. Це і це підтримка фермерства, фіналізація питання по оподаткуванню сільського господарства, це питання пов'язані взагалі з новим підходом до сільського господарства», — наголосив Тарас Кутовий.

Деталізуючи бачення реформ він наголосив на тому, що йдеться про впровадження перспективного світового досвіду, який зробив успішною агропромислову галузь в США та Європі.

«Першим компонентом реформи я би назвав активізацію, а фактично презентацію аграрного комплексу, заходів по підтримці аграрної галузі. Перш за все мова іде про підприємства з обсягом обробітку землі менше 500 га. На мою думку, це саме той кластер, який вимагає підтримки», — зазначив посадовець.

Вона, на його переконання, буде комплексною, у ній будуть нові підходи, які до цього не були використані в Україні, але широко використовувалися в європейському союзі, у США.

«Я би хотів вже у другому півріччі як мінімум розгортати цю програму, якісь її перші елементи, але у повному обсязі можна про щось говорити однозначно з наступного року. Мова йде про те, щоб зробити малих підприємців на селі сьогодні конкурентноздатними з великими гравцями. А для цього їм потрібно надати допомогу. Ця допомога буде виражена і в фінансовій підтримці», — сказав Тарас Кутовий.

Також додав, що разом з тим вона буде виражена у можливості використання підприємцями тієї інфраструктури, яка сьогодні перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства.

Виконано за допомогою Disqus