Інвестори взяли у користування близько 200 га земель Дніпропетровщини

20 квітня 2016 40 0
На Дніпропетровщині річна орендна плата за землю зросла до 138 тис. гривень
news.viratu.comНа Дніпропетровщині річна орендна плата за землю зросла до 138 тис. гривень

На земельних аукціонах у Дніпропетровській області з початку року землевпорядники продали права оренди на 15 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Інвестори взяли у користування близько 92 га пасовищ та 102 га ріллі, пише Держгеокадастр.

За підсумками торгів вартість річної орендної плати на земельні ділянки підвищилась з 128 тис. грн. до 138 тис. гривень. Кошти щорічно поповнюватимуть місцеві бюджети та можуть бути використані на реалізацію соціальних програм.

У Дніпропетровській області до переліку інвестиційно-привабливих земель сільськогосподарського призначення державної власності землевпорядники включили 174 ділянки загальною площею 3785 гектара. Землі передаватимуться в оренду виключно на земельних торгах.

На сьогодні спеціалісти Головного управління Держгеокадастру готують до продажу права оренди на 128 земельних ділянок площею 2940 гектарів. Найбільші площі виставляються на торги у Царичанському(549 га) та Новомосковському (486 га) районах.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою