У держвласності залишиться 6 млн га земель — експерт

20 квітня 2016 62 0
Хто керуватиме приватизацією земель у держвласності?
agropolit.comХто керуватиме приватизацією земель у держвласності?

Після того, як в Україні завершиться децентралізація, у державній власності залишиться 5-6 млн га земель. Таку думку висловив експерт з земельних питань Андрій Мартин, повідомляє «Правда».

«Можу припустити 5-6 млн га залишиться у держвласності. При цьому повноваження по розпорядженню землями держпідприємств переходять КМУ, особисто Володимиру Гройсману… Держгеокадастр хоче замкнути на першу особу Кабміну можливості подальшої приватизації земель держпідприємств», — сказав він.

Експерт наголосив, що наразі немає точних даних про кількість земель, що є у державній власності. За офіційними даними, на обліку у Держгеокадастрі є 28,8 млн га земель, з них — 10,4 млн га — сільськогосподарські угіддя. Разом з тим, Андрій Мартин вважає, що з цього масиву придатними для сільськогосподарської діяльності будуть не більше 2 млн га.

«У 2012-2013 рр. намагалися провести інвентаризацію державних земель сільськогосподарського призначення. Інвентаризували аж на 1,6 млн га. Ці облікові дані (офіційні дані Держгеокадастру про кількість земель у держвласності – прим. ред), м’яко кажучи, не можна вважати коректними», — додав експерт.

Виконано за допомогою Disqus