Аграрії сподіваються, що Кутовий не «впливатиме» на бізнес

21 квітня 2016 79 0
Тарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України
Agropolit.comТарас Кутовий, міністр аграрної політики та продовольства України

Аграрії України сподіваються, що міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий не буде «впливати» на бізнес, заявив фінансовий директор агрохолдингу «Мрія» Тон Хулс, повідомляє «Експерт Агро».

За його словами, агробізнес очікує, що політика новопризначеного міністра буде спрямована на збереження досягнень попереднього керівництва міністерства.

«Я сподіваюся, що це (призначення нового міністра — ред.) ніяк не вплине на агросектор. Політики взагалі не повинні впливати на бізнес. Вони повинні проводити невеликі зміни, але це не повинно бути кардинальною зміною напрямку», — Сказав Тон Хулс.

Він очікує, що держава зможе виконати норми Податкового кодексу і у повному обсязі відшкодовувати ПДВ при експорті у пік сезону.

Керівник зернового бізнесу великого зернотрейдера сінгапурської компанії «ОЛАМ Україна» Олег Левченко в коментарі «УНІАН» зазначив, що згоден з думкою Тона Хулса.

«Головне, щоб не почали встановлювати адміністративні бар'єри», — сказав він.

Як зазначив директор Allseeds Сергій Стоянов, ринок уже сформований, тому масштабні зміни можуть дестабілізувати його роботу.

«Ринки та законодавча база створені, тому нічого катастрофічного не повинно відбуватися. Головне, щоб не ставили палки у колеса», — сказав він.

Виконано за допомогою Disqus