Фермери мають самі виробляти продукцію козівництва — думка

22 квітня 2016 114 0
Без власної переробки козівництво втрачає сенс?
zaholovok.com.uaБез власної переробки козівництво втрачає сенс?

Без власної переробки козівництво втрачає сенс, про це в інтерв'ю Мilkua сказав голова правління фермерського господарства «Тетяна 2011» (Київська область) Василь Цвик.

«Коли ми вивчали питання збуту сировини, я запитував у переробників, чиї підприємства містяться неподалік, чи цікаве їм козине молоко партіями 5 т на добу. Як з’ясувалось, для них це крапля у морі, бо деякі приймають по 260 т молока за день, і нашої сировини їм вистачить лише труби промити», — зазначив він.

За його словами, можна мати продуктивних тварин, хороші приміщення, виробляти якісну сировину, але не мати ринку збуту.

«Тоді нас чекатиме доля тих козівників, що починали до нас. Ми не маємо права на помилку. Треба самим виготовляти продукцію й доносити до споживача інформацію про неї», — вважає фермер.

З другого боку, за його словами, тільки маючи весь ланцюг виробництва, можна гарантувати високу якість кінцевого продукту.

«Наш переробний цех розрахований на 5 т молока щодоби. На таку потужність плануємо вийти у 2018–2019 р. Одразу скажу, що 70% становить основне обладнання для фільтрації, очистки, пастеризації й гомогенізації. І 30% припадає на обладнання для виробництва певних продуктів. Асортимент нам буде диктувати споживач. Плануємо почати з продуктів із незбираного молока (молоко, йогурти) і м’яких сирів. Якщо дозволить кількість молока, то, можливо, на літо запустимо лінію з виробництва морозива», — додав Василь Цвик.

Виконано за допомогою Disqus