Японія. Фермерів замінять роботи

25 квітня 2016 86 0
В Японії почалася програма, згідно з якою фермерів, які виходять на пенсію, поступово замінять роботи
unn.com.uaВ Японії почалася програма, згідно з якою фермерів, які виходять на пенсію, поступово замінять роботи

В Японії почалася програма, згідно з якою фермерів, які виходять на пенсію, поступово замінять роботи і безпілотна сільгосптехніка, повідомляє «УНН» з посиланням на Bloomberg.

Старт програми оголосив міністр сільського господарства Японії Хіроші Дайдо.

Уточнюється, що плани по впровадженню робототехніки у сільське господарство були представлені на зустрічі міністрів G7 цієї сфери в японській префектурі Ніїгата.

Японія планує витратити 4 млрд ієн ($37 млн) на рік до кінця березня 2017 р., щоб сприяти автоматизації ферми і допомогти у розробці 20 різних типів роботів.

Політика Уряду Японії розроблена через брак молодих людей, охочих зайнятися сільським господарством, у той час, як фермери виходять на пенсію через свою «неефективність». Відтак, збільшилось побоювання, залежності Японії від імпорту продовольства.

Наразі Японія імпортує близько 60 відсотків своїх поставок продовольства з-за кордону.

Кількість необроблюваних сільгоспугідь в Японії в останні два десятиліття майже в два рази збільшилась, досягнувши 420 тис. га.

«Застосування нових технологій у сільському господарстві дозволить підвищити привабливість сільського господарства для молодих людей і сприяти збільшенню їх участі у цьому секторі», — сказав аналітик у JSC Corp Такакі Шігемото.

Виконано за допомогою Disqus