Аграрії проявили підвищений інтерес до вирощування ягід

1 травня 2016 69 0
Ягідний бізнес в Україні стає все більш привабливим для виробників
sad-i-gorod.comЯгідний бізнес в Україні стає все більш привабливим для виробників

Ягідний бізнес в Україні стає все більш привабливим для виробників, повідомила керівник проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Тетяна Гетьман, пише «Сегодня».

«Останні п’ять років в Україні можна сміливо охарактеризувати як ягідний бум. Високі ціни на основні види твердих і м’яких ягід усередині країни і ще більш високі експортні ціни залучили у цей сектор інвесторів. При цьому якщо ще у попередніх роках у виробництво ягід інвестували в основному досвідчені фермери, які хоча б мали агрономічний досвід вирощування плодоовочевої продукції, то сьогодні серед інвесторів багато компаній, які раніше взагалі не мали ніякого стосунку до сільського господарства», — зазначила вона.

Зростання інтересу до виробництва ягід в Україні експерт пов’язує з високою ціною на цю продукцію.

«Насамперед інвестори орієнтуються на ціни. Ягоди залишаються доволі дорогим продуктом. Ціни на основний асортимент ягідної продукції з сезону у сезон не знижуються, а за деякими позиціями минулий рік показав значне зростання у зв’язку з підвищеним інтересом переробників в ЄС», — зазначила експерт.

Виробництво ягід в Україні щорічно збільшується на 2-3%, незважаючи на високі ціни. Так, сьогодні його обсяг оцінюється більш ніж у $200 млн, або у натуральному вираженні – 190 тис. т.

Крім того, як вже повідомляли аналітики, Україна активно нарощує експорт ягоди, переважно замороженої. Так, обсяг відвантаженої з України замороженої ягоди у період з червня по грудень 2015 р. становив майже 24 тис. т. Це рекордний показник для останнього десятиліття. Так, тільки у порівнянні з 2014 р. обсяг постачань збільшився на 56%.

Виконано за допомогою Disqus