На Херсонщині запрацює сучасна система меліорації

27 квітня 2016 98 0
На Херсонщині буде працювати сучасна система меліорації
enciclopediya-geografa.ruНа Херсонщині буде працювати сучасна система меліорації

На Херсонщині буде працювати сучасна система меліорації, яка дозволить у рази збільшити врожайність культур, про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав народний депутат України Андрій Гордєєв.

За його словами, відновлення системи меліорації починається з Каховського магістрального каналу. Цей канал забезпечує основну подачу води у зрошувальні мережі і далі – у господарства, на поля. Головна насосна станція Каховського магістрального каналу – це серце херсонської зрошувальної системи.

«Зараз, завдяки роботі каналу, ми зрошуємо близько 300 тис. га. Але у результаті відновлення системи меліорації ми плануємо збільшити площі зрошення. Введення додаткових площ зрошення вимагає введення у дію щонайменше чотирьох додаткових насосів», — зазначив він.

За його інформацією, старе обладнання також потребує заміни. Змінилися і клімат, і сівозміни — потреба у воді значно зросла. Усе це вимагає модернізації обладнання головного каховського магістрального каналу: як заміни старих насосів, так і установки додаткових потужностей.

«Про це сьогодні ми говорили з експертами Світового банку під час огляду потужностей головного Каховського магістрального каналу. Спускалися навіть на 15 м нижче рівня води, де ще радянські турбіни перекачують мільйони тон води для зрошення сільськогосподарських земель», — сказав Андрій Гордєєв.

Також додав, що представників Світового банку цікавило, як експлуатується обладнання магканалу сьогодні, як враховуються підвищені потреби фермерів у воді, чи зможе канал у майбутньому відповідати їхнім потребам, які заходи енергоефективності можливі та багато іншого.

Виконано за допомогою Disqus