Львівські і польські аграрії розпочали співпрацю в АПК

27 квітня 2016 61 0
Львівські аграрії розпочинають співпрацю з польськими колегами
Департамент Львівської ОДАЛьвівські аграрії розпочинають співпрацю з польськими колегами

Спільні круглі столи для обміну досвідом між фермерами та особистими селянськими господарствами, стажування студентів та участь в аграрних виставках — у таких напрямках співпрацюватимуть львівські та польські аграрії з міста Люблін, повідомляється на офіціальній сторінці у соціальній мережі Facebook департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

Про це домовились на зустрічі перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський та заступник президента Люблінської сільськогосподарської палати Республіки Польща Густав Єндрекс.

Сьогодні делегація польської сільськогосподарської палати з ознайомчим візитом перебуває на Львівщині.

«Аграрна галузь дуже динамічно розвивається на Львівщині і є однією з пріоритетних. Зокрема, сьогодні на території області реалізовується ряд цікавих проектів спільно з фермерами та дрібними господарствами. Багато з них вже поширюються по цілій країні», — зазначив Ростислав Замлинський.

Він також відзначив, що досвід польських фермерів та селянських господарств є особливо цікавим для регіону.

«Під час зустрічі сторони обмінялися думками про можливі напрямки співпраці, а також окреслили напрямки для обміну досвідом. Зокрема, вони домовились, що українські аграрії візьмуть участь у великій сільськогосподарській виставці у Сипно. Натомість Ростислав Замлинський запросив польських фахівців взяти участь у XVI Міжнародному економічному форумі, який восени відбудеться у Львові. Окрім того, дійшли згоди й про навчальний обмін студентами, а також про організацію тематичних зустрічей та круглих столів для обміну досвідом між аграріями», — зазначається у повідомленні.

Також додається, що члени польської делегації разом зі своїми львівськими колегами також побували на ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» та ознайомилися з його діяльністю. За результатами візиту польської делегації в області напрацюють проект Угоди про співпрацю в аграрній сфері.

Виконано за допомогою Disqus