Аграрії Полтавщини вивчали чеський досвід органічного виробництва

28 квітня 2016 93 0
На Полтавщині відбувся регіональний форум «Органічна Україна 2016»
Полтавська ОДАНа Полтавщині відбувся регіональний форум «Органічна Україна 2016»

На Полтавщині відбувся регіональний форум «Органічна Україна 2016»: органічне землеробство як стратегія розвитку сільських територій», пише прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

Під час форуму учасники обговорили питання розвитку органічного сектору в Україні, зокрема на Полтавщині та можливості розвитку виробництва органічної продукції.

«Розроблено програму розвитку аграрного комплексу Полтавщини до 2020 р., окремим напрямом якої є розвиток органічного виробництва. Йдеться про компенсацію вартості сертифікації усім бажаючим виготовляти органічну продукцію. Також програма передбачає налагодження механізму постачання органічної продукції у навчальні медичні та соціальні заклади області», — повідомив директор департаменту АПР Сергій Фролов.

Про міжнародний досвід та поради для України щодо розвитку органічного сільського господарства в областях присутнім розповів керівник департаменту рослинництва Державної інспекції Чеської Республіки – Центрального інституту нагляду та перевірки у сфері сільського господарства (UKZUZ) Іржі Урбан.

«Окрім міжнародного досвіду органічного сільського господарства, обговорювали розвиток та досвід впровадження органічного виробництва Полтавської області та стабільний прибуток в органічному бізнесі», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що окремим пунктом в обговоренні та дискусіях стало питання захисту сертифікованих земель.

«Наприкінці зустрічі, під час панельної дискусії, говорили про важливість регіональних ініціатив та їхній вплив на формування органічного сектору. Робили наголос, що органічне виробництво та виробництво органічної продукції повинно стати пріоритетним напрямом в Україні», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus