Порошенко підписав законопроект про сімейні ферми

29 квітня 2016 1033 0
 Сімейні ферми легалізовані
Мінагропрод Сімейні ферми легалізовані

Сьогодні законопроект №1599 «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» підписаний Президентом. Після публікації в офіційних виданнях України Закон набуде чинності, заявив народний депутат України Вадим Івченко, один з авторів закону про сімейні ферми, пише прес-служба ВО «Батьківщина».

Народний депутат зазначив, що закон легалізує дрібний бізнес, що у свою чергу допоможе наповнити наші полиці якісними продуктами за доступними цінами.

«Чи не найважливіше те, що господарства отримають соціальний захист. Сімейні ферми на рівні із сільгосппідприємствами отримають доступ до державної фінансової підтримки та найголовніше – до належного рівня ціни за вироблену продукцію», – наголосив парламентар.

Вадим Івченко нагадав, що закон створює законодавчі та економічні умови для забезпечення порядку створення сімейних фермерських господарств, їх реєстрації та організації господарської діяльності.

«Проходження законопроекту №1599 у парламенті було непростим. Але нарешті держава отримала дієвий інструмент, яким може забезпечити підтримку людей, що виробляють продукти харчування не лише для особистого споживання, а можуть зробити товарну продукцію для продажу. Вони відтепер визначені в законодавчому полі», – пояснив він.

Далі, за словами політика, вже справа за Міністерством аграрної політики, яке мусить впроваджувати прописані законом дієві інструменти для фінансової підтримки таких господарств, забезпечити сімейним фермам сприятливі ринкові умови та спрощені процедури контролю за безпечністю та якістю харчової продукції.

Виконано за допомогою Disqus