Ціни на пшеницю поки що не будуть зростати

3 травня 2016 24 0
Ціни на пшеницю в Україні відреагували на суттєве підвищення світових цін напередодні
Latifundist.comЦіни на пшеницю в Україні відреагували на суттєве підвищення світових цін напередодні

Ціни на пшеницю в Україні відреагували на суттєве підвищення світових цін напередодні, повідомляє прес-служба Аграрного союзу України.

Внутрішні ціни зросли на 20-50 грн/т на умовах поставки EXW-елеватор та 100 гр/т на умовах поставки СРТ-порт. Ще більше підвищилися експортні ціни — на $3-$6/т на умовах поставки FOB.

«За минулий тиждень світові ціни устигли злетіти і знову опуститися вниз. На кінець досліджуваного періоду вартість травневого біржового контракту на американську пшеницю на Чиказькій товарній біржі (СВОТ) збільшилася на $3,8/т порівняно з аналогічною датою минулого тижня. Основними причинами різких коливань біржових котирувань на пшеницю були інформаційні повідомлення про погодні умови та стан розвитку посівів озимої пшениці у регіонах її виробництва — у США», — сказано у повідомленні.

Також додається, що стан розвитку посівів озимої пшениці в Україні оцінюється, як стабільний. Ранніми яровими культурами, зокрема яровою пшеницею, засіяно 98% від прогнозованого обсягу площ.

«Найближчим часом не очікується зростання цін на пшеницю в Україні. Світові ціни після різкого злету знизилися і поки що утримуються у боковому тренді. Тривалі травневі свята також налаштовують на пасивність цін у перші дні місяця. У другій декаді травня будуть відомі нові індикатори світових балансів попиту і пропозиції 2016/2017 МР від МСГ США, інші чинники, які нададуть нові сигнали для цін», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus