АПК України потребує інвестицій в наукові дослідження галузі — експерт

5 травня 2016 104 0
Політики повинні залишити виробництво фермерам — експерт
kurkul.comПолітики повинні залишити виробництво фермерам — експерт

Українські політики повинні зосередитися на створенні середовища, в якій сільгосппідприємці можуть розкрити свій потенціал в сільському господарстві. На цьому наголосив професор Геттінгенського університету (Німеччина) Штефан фон Крамон-Таубадель в інтерв’ю для AgroPortal.ua.

«Потрібно зосереджуватися не так на продуктивності: 80, 90 або 100 млн т — політики повинні залишити виробництво фермерам і замість цього сфокусуватися на державні інвестиції в освіту, наукові дослідження, звільнити від корупції логістику. Ось що потрібно для фермерів, щоб успішно конкурувати», — зазначає він.

За словами професора, існує великий потенціал збільшення інтенсифікації сільськогосподарського виробництва в Україні.

«Коли ми думаємо про посилення, то найчастіше — це збільшення кількості добрив, засобів захисту рослин, машин. А потрібно робити правильні дії в потрібній кількості і в потрібний час. Це важливо не тільки з економічних причин, а й з екологічних міркувань, так як надмірне посилення може завдати значної шкоди важливим ресурсам, таким як якість підземних вод і біорізноманіття», — зауважує Штефан фон Крамон-Таубадель.

Виконано за допомогою Disqus