На протиепізоотичні заходи хронічно бракує коштів — Лапа

10 травня 2016 41 0
Володимир Лапа, голова Держпродспоживслужби
mignews.com.uaВолодимир Лапа, голова Держпродспоживслужби

В Україні на протиепізоотичні заходи у 2016 р. та участь у Міжнародному епізоотичному бюро передбачено 56 млн грн. Однак цей напрямок потребує суттєвого фінансового посилення. На цьому наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в ефірі «Радіо Вєсті», пише Урядовий портал.

«У цій частині у нас великі побоювання, бо коштів на протиепізоотичні заходи, локалізацію захворювань хронічно бракує», — зауважив Володимир Лапа.

У цьому напрямку Служба веде роботу з міжнародними партнерами, а також апелюватиме до Міністерства фінансів щодо збільшення фінансування зазначених програм.

«Простіше не допустити, або локалізувати захворювання, ніж потім боротися з наслідками», — зазначив він.

Також він додав, що є питання і щодо фінансування зарплат співробітників Держпродспоживслужби. На цьому етапі збільшити зарплату для інспекторів можна за рахунок надбавок.

«Ми набиратимемо меншу кількість співробітників, ніж це передбачено граничною чисельністю, і зможемо підняти зарплати через надбавки», — сказав він.

Процес переведення співробітників у Держпродспоживслужбу планується завершити у травні. При цьому із понад 10 тис. співробітників, які передбачені граничною чисельністю, буде набрано приблизно 7-7,5 тис., підсумував Володимир Лапа.

Виконано за допомогою Disqus