На Харківщині з’явився пам’ятник працівникам сільського господарства

10 травня 2016 122 0
Уособленням пам’ятника трудівникам землі став трактор Т-74 виробництва ХТЗ
kurkul.comУособленням пам’ятника трудівникам землі став трактор Т-74 виробництва ХТЗ

Пам’ятник селянам, працівникам сільського господарства встановили у селі Кобзівка Красноградського району, що на Харківщині. Це не скульптура, постамент чи якесь інше цікаве архітектурне рішення. Уособленням пам’ятника трудівникам землі став відремонтований, старенький трактор Т-74 виробництва Харківського тракторного заводу, який «причепурили» з нагоди свята працівники фермерського господарства «Промінь». До речі, генеральний директор «Променя» Євген Третяков, і є ініціатором встановлення цього пам’ятника. Надихнула його на цю ініціативу стара чорно-біла фотографія, на якій його дід ― легендарний аграрій, Герой України ― Іван Гулий, ще зовсім юним гордо позує саме біля трактора Т-74.

«Колись трактор цієї моделі переорав чи не весь Радянський Союз. Він був, можна сказати, найпрацьовитішою конякою. Багато хто з нього починав своє господарство. Хтось мріяв його мати. Іван Михайлович (авт. ― Гулий), розповідав, як помінявся з кумом на колісний трактор. Тому що потрібен був саме гусеничний ― на ньому була і добра робота, і добрі результати, і навіть почесно було на ньому працювати. І сьогодні ось ми демонструємо тим, хто в білих сорочках, з кондиціонерами ― як же здобувалось наше сьогодення», ― говорить генеральний директор ПАОП «Промінь» Євген Третяков.

Читати по темі: Відкриття пам’ятника працівникам сільського господарства на Харківщині

На відкриття пам’ятника зібрались не лише місцеві жителі Кобзівки, а й чимало почесних гостей. Зокрема, був серед них і голова Аграрного Союзу України ― Геннадій Новіков, який відзначив, що саме таких пам’ятників, які об’єднують людей, які демонструють пошану до важкої праці хлібороба, сьогодні й потребує Україна

«Ми багато говоримо про те, що аграрії сьогодні локомотив економіки, а чи багато у нас фільмів про аграріїв, а чи часто ми говоримо слова вдячності аграріям, які годують нашу країну? Відкриття пам’ятників працівникам сільського господарства – це для України щось незвичайне, але це важлива подія для нас, тому що все стає на свої місця і ми починаємо віддавати шану справжнім героям, а не придуманим», ― зазначив голова Аграрного Союзу України Геннадій Новіков.

Людмила Лутицька, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою