Посіви ярих зернових розвинені краще за багаторічну норму

10 травня 2016 63 0
Посіви ранніх ярих зернових культур розвинені краще багаторічної норми
agrofond.gov.uaПосіви ранніх ярих зернових культур розвинені краще багаторічної норми

Посіви ранніх ярих зернових культур розвинені краще багаторічної норми, повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Рослини ячменю ярого ранніх строків сівби мають висоту 25-30 см, рослини перших строків сівби почали виходити у «трубку». Рослини вівса і пшениці ярої мають висоту 17-25 см і знаходяться у фазі кущіння. Посіви гороху знаходяться у задовільному стані і мають висоту 15-17 см, а також оптимальну густоту — 800-1200 шт/м2. Стан посівів ранніх ярих зернових культур оцінюється в основному як хороший.

Агрометеорологічні умови квітня були сприятливі для росту і розвитку озимих зернових культур.

Запаси продуктивної вологи під озимими культурами в орному шарі ґрунту були достатніми і оптимальними (21-40 мм). У метровому шарі ґрунту запаси продуктивної вологи на більшій частині території України були достатніми і задовільними і складали 121-160 мм і більше.

На посівах озимих спостерігається масове утворення прапорцевого листка, триває ріст стебла, в господарствах Херсонської області на окремих площах почалося колосіння (на 2-3 тижні раніше середніх багаторічних). Ячмінь озимий ранніх строків сівби, в південних регіонах, знаходиться в фазі повного колосіння і початку фази цвітіння — на два тижні раніше звичайних термінів. Висота рослин (південний регіон) — 64-76 см. Посіви пізніх строків сівби слабкі і розріджені і мають висоту до 57 см.

Виконано за допомогою Disqus