Частка дрібних виробників свинини зменшиться — Лоза

11 травня 2016 105 0
Свинарська галузь перебуває у фазі падіння
www.indexus.ruСвинарська галузь перебуває у фазі падіння

Наразі свинарська галузь перебуває у фазі падіння, повідомив в ексклюзивному інтерв’ю Agropolit.com президент асоціації свинарів України Артур Лоза.

«Наразі майже 50% поголів’я свиней утримується у присадибних господарствах. По-друге, інша частина — це сільськогосподарські підприємства, виробнича структура яких неоднорідна. Є виробники, які інвестували значні кошти у модернізацію або будівництво своїх підприємств. Таких — до сотні із понад 3 тис. Інші — зберегли архаїчне екстенсивне свинарство. Це, як правило, дрібні та середні. Власне у цих 100 господарствах сконцентровано основний пул промислового свинарства», — зазначає він.

За його словами, найбільші 100 підприємств виробляють понад 60% всієї свинини України.

«Найбільший обсяг споживання спостерігався у 2013 р. — 990 тис. т. У 2015 р. він скоротився на 22% і мав відповідно 775 тис. т, що менше у порівняні з попереднім роком на 1%. Темпи падіння виробництва значно менші. Причому спад відбувався у сегменті присадибних господарств. А от промислові виробники, навпаки, мали невеличке зростання — той же 1%», — додає президент асоціації.

Виконано за допомогою Disqus