АПК не отримає додаткового фінансування — Кутовий

11 травня 2016 74 0
Додаткового бюджетного фінансування агросектору в розмірі 10 млрд грн цього року не буде
uainfo.orgДодаткового бюджетного фінансування агросектору в розмірі 10 млрд грн цього року не буде

Додаткового бюджетного фінансування агросектору в розмірі 10 млрд грн цього року не буде. Про це в інтерв’ю AgroPolit.com заявив міністр аграрної політики та продовольстваТарас Кутовий.

«Я звертався з пропозицією, що потрібно збільшувати фінансування. Цифру обговорювали. Але боюся, що цьогоріч 10 млрд грн не буде. По-перше, вже пройшли частину року і є програми, за якими держава заборгувала близько 800 млн грн. Спочатку слід розібратися, які з цих боргів штучні, а які — дійсні», — повідомив очільник Мінагропроду.

За його словами, після проведення такого аудиту потрібно розпочати рух із повернення боргів. Говорячи про можливість збільшення бюджетної підтримки, Тарас Кутовий зазначив, що позиція із Міністерством фінансів поки що не узгоджена.

«Щодо фінансових важелів підтримки. Цього року вони не надто значні (з бюджету заплановано 300 млн грн +50 млн грн). Якщо такими ресурсами підтримувати всю галузь, то цю допомогу ніхто не побачить. Але подивімося статистику за минулі роки: державна підтримка (пряма і непряма) іноді сягала більше 20 млрд грн на рік», — сказав міністр.

Виконано за допомогою Disqus