Мінагропрод «за» приватизацію ДП Конярство України

14 травня 2016 136 0
Приватизацію ДП «Конярство України» відбудеться не скоро
yak-prosto.comПриватизацію ДП «Конярство України» відбудеться не скоро

Міністерство аграрної політики та продовольства України підтримує приватизацію ДП «Конярство України», проте це відбудеться не скоро. Про це йдеться у відповіді Мінагропроду на запит AgroPolit.com.

Відповідно до ч. 9 ст. 11 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» майно конезаводу наразі не може бути приватизоване, адже якщо об’єкта немає у списку приватизації, то його «не може бути відчужено, вилучено, передано до статутного капіталу господарських організацій».

«Розпорядженням №2305 Мінагропроду зобов’язано вжити вичерпних заходів для недопущення відчуження майна державних підприємств, зазначених у додатку 1 до цього розпорядження, яким визначено перелік державних підприємств, діяльність яких пов'язана з розвитком конярства, що включені до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, до якого, зокрема, включена і ця філія, до внесення відповідних змін до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», — йдеться у відповіді.

Тобто приватизувати кінний завод можливо, якщо парламент підтримає законопроект №4536.

Позиція Мінагропроду полягає у необхідності розгляду та прийняття Верховною Радою України проекту Закону №4536, як першочергового.

Виконано за допомогою Disqus