Відсутній порядок, за яким фермерам надаватиметься держпідтримка — експерт

16 травня 2016 101 0
Закон про фермерські господарства потрібно доопрацювати?
ua-ekonomist.comЗакон про фермерські господарства потрібно доопрацювати?

Змінами до закону України про фермерське господарство, які почали діяти з 1 травня 2016 р., введено нове поняття — «сімейне фермерське господарство», повідомляє Аgrotimes.

Особливість фермерських господарств зі статусом сімейних полягає у тому, що їм надається додаткова державна підтримка у порядку, передбаченому законом «Про державну підтримку сільського господарства України». Разом із тим, зауважує юрист юридичної фірми «ОМП» Андріана Мартинів, наразі відсутній детальний порядок, умови отримання такої державної підтримки, як і її зміст та обсяг.

Юрист припускає, що це може бути питанням часу, оскільки для українського законодавства така організаційно-правова форма як «сімейні фермерські господарства» є новою. Відповідно, є потреба узгодити й доповнити законодавство. Швидше за все, має бути спеціальний порядок або й відповідні положення у законі, що регулюватимуть підстави, умови отримання державної підтримки фермерськими господарствами зі статусом сімейних. У цілому метою запровадження такої організаційної форми роботи як «сімейні фермерські господарства» і є їх підтримка та розвиток.

Статус сімейного може мати лише те фермерське господарство, яке у своїй діяльності використовує працю членів однієї сім’ї. Закон дозволяє залучення сімейними фермерськими господарствами інших громадян до роботи у ньому виключно для виконання сезонних та окремих робіт, які безпосередньо пов’язані з діяльністю господарства і потребують спеціальних знань чи навичок.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою