Львівщина пропонує в оренду інвесторам 3,7 тис. га землі

16 травня 2016 41 0
У Львівській області в оренду пропонуються ділянки у всіх районах Львівщини
zib.com.uaУ Львівській області в оренду пропонуються ділянки у всіх районах Львівщини

На Львівщині працівниками Держгеокадастру сформовано перелік зі 196 земельних ділянок для сільськогосподарського виробництва державної власності (за межами населених пунктів), право оренди яких готується до продажу на земельних аукціонах цього року. Загальна площа земель, що пропонуються в оренду – 3708 га, пише прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Ділянки пропонуються в оренду у всіх районах Львівщини. Найбільше пропозицій подано у Дрогобицькому (29 земельних ділянок, площею 835 га), Бродівському (40 земельних ділянок, площею 639 га), Городоцькому (21 земельна ділянка, площею 374 га) та Мостиському (15 земельних ділянок, площею 332 га) районах Львівської області.

«Усі кошти від оренди державних сільськогосподарських земель надходять до місцевих бюджетів. Завдяки проведенню аукціонів вартість оренди лише зростає і надалі орендарі сплачуватимуть ці кошти щорічно», — зазначив начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Також додається, що проведення земельних аукціонів з продажу права оренди сільськогосподарських земель вже засвідчило свою ефективність: за цей рік продано право оренди 55 земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (терміном на 7 років), загальною площею 1019,2 га. Орендарі сплачуватимуть майже 2,5 млн на рік до місцевих бюджетів за користування цими землями.

Ознайомитися з переліком земельних ділянок, результатами проведених земельних аукціонів можна на сайті Держгеокадастру України.

Виконано за допомогою Disqus