У кооператив на Чернігівщині ввійшли аграрії з п'яти сіл

18 травня 2016 107 0
На Чернігівщині створено успішний кооператив
lunevalleydairy.co.ukНа Чернігівщині створено успішний кооператив

На Чернігівщині створено сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Волинківська молочарська спілка», повідомдляє прес-служба Чернігівської облдержадміністації.

Селяни, які об’єдналися у це дуже успішне зараз підприємство, зрозуміли — працювати гуртом краще, так можна не перебиватися копійками, а добре заробляти. Здають молоко, виготовляють сир, який прихильники натурального продукту дуже швидко розкуповують, вирощують огірки. І не збираються зупинятися на досягнутому.

«Волинківська молочарська спілка» — сільгоспкооператив, який почав діяти півтора роки тому. Зараз, відзначають фахівці, це зразок того, як має розвиватися кооперативний рух, а починалося це успішне підприємство з об’єднання п’ятьох людей, які були незадоволені ціною на молоко», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що сільська рада надала приміщення, яке, як могли, облаштовували разом.

«І ось у такій роботі, сказала Олена Потапенко, почалася справжня кооперація. Сьогодні спілка об’єднує людей із п’яти сіл. Вони розуміють, що так працювати вигідніше, ніж кожному окремо, взяти хоча б те, що за аналізи, які необхідно робити коровам, сплачує спілка. Та й умови комфортніші», — зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus