На Запоріжчині відкрито 80% електронних поземельних книг

31 травня 2016 35 0
На Запоріжчині відкрили 79% поземельних книг від зареєстрованих у регіоні земельних ділянок
wallpaperscraft.comНа Запоріжчині відкрили 79% поземельних книг від зареєстрованих у регіоні земельних ділянок

Державні кадастрові реєстратори Запорізької області відкрили в електронному форматі 419809 поземельних книг, що становить 79% від зареєстрованих у регіоні земельних ділянок, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

З початку 2016 р. спеціалісти вже опрацювали 96856 пакетів документів, що становить 46% від запланованого річного обсягу, повідомили у головному управління Держгеокадастру в Запорізькій області. Найбільшу кількість поземельних книг оцифрували у м. Токмак (99% від усієї кількості земельних ділянок), м. Бердянськ (95%), Мелітопольському (97%) та Якимівському (96%) районах області.

«Відкриття поземельних книг – одне з ключових завдань у сфері земельних відносин. Під час здійснення цієї операції проводиться аналіз повноти та достовірності відомостей про земельні ділянки, що переносяться з державного реєстру земель та інших кадастрів до бази Державного земельного кадастру. Публічні дані про земельні ділянки надають доступ до реєстру власників земель та дозволяють пришвидшити процес надання адміністративних послуг в он-лайн режимі», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus