Мінагропрод хоче повернути екс-керівництво в Аграрний фонд — думка

31 травня 2016 109 0
Олег Липовий, в.о. голови ДСБУ «Аграрний фонд»
МінагропродОлег Липовий, в.о. голови ДСБУ «Аграрний фонд»

Міністерство аграрної політики і продовольства намагається повернути у державну спеціалізовану бюджетну установу (ДСБУ) «Аграрний фонд» попереднє керівництво, повідомив виконувач обов’язків генерального директора ДСБУ Олег Липовий, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Якщо коротко, то ситуація дуже проста: нова команда Мінагропроду намагається повернути попередніх керівників в «Аграрний фонд», — сказав він.

Читати по темі: Кутовий відсторонив людину, що допомогла розкрити корупційну схему

За його словами, інтерес для колишньої команди може представляти цукор, що знаходиться на складі у Луцьку, оскільки цукор на складі у Броварах (Київська обл.) заарештований у рамках розслідування.

Читати по темі: Липового залишили на посаді

Як сказав Олег Липовий, на його посаду після відсторонення був призначений Олександр Непочатов, раніше — начальник контролю економічної безпеки ПАТ «Аграрний фонд», наближений до екс-глави ПАТ Олександра Кірюкова і екс-міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка.

«За місяць правління Олександром Непочатовим було звільнено близько 30 осіб, з якими ми всі відновлювали, шукали документи, а він взяв на керівні посади близько 11 осіб зі старої команди», — уточнив він.

За словами в. о. гендиректора, 27 травня він був поновлений на посаді, паралельно була створена міністерська комісія з перевірки діяльності за період керівництва ДСБУ Олегом Липовим — із серпня 2015 р.

Нині Олександр Непочатов займає посаду заступника директора ДСБУ.

«Накази, які були складені на моє відновлення, звучать дуже цікаво. Якщо взяти доручення міністра про створення комісії, то там йдеться про покладення на мене обов'язків на час проведення перевірки. Тобто, мене поновили на час з 26 травня до 6 червня 2016 р.», — додав Олег Липовий.

При цьому він розцінив пред'явлені представниками комісії питання як пошук приводу для його остаточного звільнення з посади.

Виконано за допомогою Disqus