У трьох районах Запоріжчини створять молочні кооперативи

1 червня 2016 67 0
Кооперативів в Україні стає більше
np.pl.uaКооперативів в Україні стає більше

У Якимівському, Пологівському та Оріхівському районах (Запорізька область) планується створення нових молочних кооперативів, пише прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Під час засідання п’ятої сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання затверджено зміни до обласної Програми розвитку молочного скотарства у сільськогосподарських підприємствах Запорізької області, розрахованої до 2018 р.

«Програма передбачена на п’ять років із щорічним виділенням коштів із загального фонду обласного бюджету у розмірі 1 млн грн, які спрямовуються на виплати за кожну прирощену голову дійного стада корів із розрахунку 5 тис. грн за кожну голову», — сказано у повідомленні.

Також додається, що внесення змін до програми пов’язано з необхідністю створення сприятливих умов для розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів відповідно до Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2020 р., а також зверненнями діючих сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та тих, що планують створюватися, з проханням включити їх до обласної програми.

«На сьогодні у Токмацькому районі діють два сільськогосподарські обслуговуючі молочні кооперативи: СОК «Жовтневе» та СОК «Балківський». Зокрема, СОК «Жовтневе» готовий брати участь та бути виконавцем заходів обласної програми у частині нарощування поголів’я молочного поголів’я великої рогатої худоби та збільшення виробництва молока», — йдеться у повідомленні.

У рамках виконання програми за минулий рік за приріст поголів’я корів сільгосппідприємствам області нараховано та виплачено 785 тис. грн, зазначається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus