Одеські аграрні інспектори отримали 1,1 млн грн незаконних доходів

1 червня 2016 60 0
У Держсільгоспінспекціях знайдено порушення
ua-ekonomist.comУ Держсільгоспінспекціях знайдено порушення

Держсільгоспінспекція в Одеській області через встановлення працівникам непередбачених надбавок незаконно витратила на виплату зарплати понад 1,1 млн грн, пише прес-служба Державної фінансової інспекції України.

Також додається, що фахівці Держфінінспекції провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Державної інспекції сільського господарства України та її 14 територіальних органів. Під час ревізії виявлено фінансових порушень на суму майже 12 млн грн. З них порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 7,1 млн грн. Ревізія охопила діяльність Держсільгоспінспекції з 01.01.2011 р. по 31.10.2015 р.

«Відповідно до урядової постанови від 12.12.2011 №1300 було утворено територіальні органи Держсільгоспінспекції, які стали правонаступниками ліквідованих обласних державних хлібних інспекцій. Водночас залишки коштів за надані платні послуги, які обліковувались на казначейських рахунках ліквідованих обласних державних хлібних інспекцій, не були у повному обсязі переказані в дохід держбюджету, а використані на власні потреби. Через це держбюджет недоотримав понад 2,8 млн грн», — сказано у повідомленні.

Під час ревізії встановлено порушення щодо використання державного майна та коштів на його придбання.

«Так, держсільгоспінспекції у Вінницькій та Кіровоградській областях закупили товарів на суму 1 млн грн без проведення відповідних тендерних процедур», — зазначається у повідомленні.

Держсільгоспінспекція у Черкаській області через неправильне відображення за даними бухгалтерського обліку майна, отриманого від обласної Державної хлібної інспекції і Державної насіннєвої інспекції, занизила вартість активів на суму понад 2,3 млн грн.

«У Держсільгоспінспекції в Одеській області встановлено нестачу лабораторного обладнання і комп’ютерної техніки майже на 1 млн грн. У Держсільгоспінспекції в Миколаївській області встановлено безпідставне нарахування амортизації на лабораторне обладнання, яке не введене в експлуатацію, що призвело до завищення вартості активів на 1 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus