Херсонщина провела переговори з ЄБРР щодо фінансування пілотного проекту зрошення

3 червня 2016 91 0
На Херсонщині відновлюватимуть зрошення
Херсонська ОДАНа Херсонщині відновлюватимуть зрошення

На Херсонщині обговорити перспективи залучення фінансування Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) до проектів у сфері агропромисловості, пише прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Відбулася зустріч голови ОДА Андрія Гордєєва з виконавчим директором Європейського банку реконструкції та розвитку в Східній Європі та на Кавказі Френсісом Меліджом.

Так, під час зустрічі були представлені пілотні проекти — будівництво міжгосподарських зрошувальних систем на території Херсонщини, розвиток рекреаційної зони Азово-Чорноморського узбережжя та проект по енергозбереженню.

Щодо будівництва зрошувальної системи було зазначено, що зараз в області 292,2 тис. га поливних земель, які активно використовують й забезпечують не тільки регіон, а й усю Україну рисом, овочевою та плодово-ягідною продукцією. Реалізація зазначеного проекту, перш за все, дасть можливість оптового експорту продукції та забезпечить мешканців області майже 10 тис. нових робочих місць.

«Дійсно потрібно реалізувати представлені проекти, адже як тільки представники бізнесу побачать, що область розвивається, вони будуть зацікавлені приєднатися до спільної роботи, щоб заробляти й бути корисними для Херсонщини у цілому. Ми співпрацюватимемо у тих галузях, де задіяний муніципалітет і, у першу чергу, підтримуватимемо малий бізнес, який наразі складає вагому частину приватного підприємництва», — зазначив виконавчий директоро Європейського банку реконструкції та розвитку у Східній Європі та на Кавказі Френсіс Мелідж.

Виконано за допомогою Disqus