Інвестори орендували через аукціон 109 га землі на Донеччині

3 червня 2016 44 0
Інвестори орендували через аукціон 109 га землі на Донеччині
agro-ukraine.com

Наприкінці травня на Донеччині відбулися земельні торги з продажу права оренди на земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту). Аукціон організований головним управлінням Держгеокадастру у Донецькій області, пише прес-служба Урядового порталу.

Інвестори орендували 109,1 га ріллі та пасовища для ведення сільськогосподарського виробництва. Землі розташовані на території Зеленоярської, Володарської, Боївської сільських рад Володарського району. За підсумками торгів вартість оренди ділянок склала 151,5 тис. грн. Кошти щорічно надходитимуть до бюджетів місцевих рад.

«Конкурентна боротьба між учасниками дозволила суттєво підвищити вартість оренди однієї з ділянок – у Володарській селищній раді Володарського району. З переможцем аукціону укладено договір оренди землі зі ставкою 6,77% від її нормативної грошової оцінки (при встановленому законом мінімумі у 3%). Плата за користування землею підвищилась з 18,5 до 25,1 тис. грн на рік», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus