На розвиток тваринництва Закарпаття виділено 750 тис. грн

3 червня 2016 129 0
На Закарпатті розвиватимуть тваринництво за 11 напрямками
novadoba.com.uaНа Закарпатті розвиватимуть тваринництво за 11 напрямками

На Закарпатті прийнято «Програму розвитку та підтримки тваринництва, птахівництва і бджільництва в області на 2016-2020 роки», пише прес-служба Закарпатської обласної ради.

Вона спрямована на створення сприятливих умов для розвитку тваринництва, стимулювання товарного виробництва, будівництво цехів переробки молока та м’яса в області.

«Програма передбачає фінансову підтримку тваринництва за 11 напрямками. В обласному бюджеті на нинішній рік на їх фінансування вже виділено 750 тис. грн. Аналогічні програми підтримки тваринництва розроблені та діють у всіх районах області, що передбачають здешевлення вартості штучного осіменіння худоби, підтримка вівчарства, відшкодування витрат на проведення ідентифікації худоби». — констатував голова Закарпатської облради Михайло Рівіс.

Як зазначив директор департаменту агропромислового комплексу ОДА Юрій Лесьо, цьогоріч збільшується чисельність поголів’я сільськогосподарських тварин. Наразі у краї утримується близько 155 тис. голів великої рогатої худоби, а за 5 місяців цього року вироблено 24 тис. т м’яса та 94 тис. т молока.

«На сьогодні при виділенні коштів пріоритет надається розвитку інфраструктури м’ясо- та молоко переробки, а також будівництву та реконструкції забійних пунктів, боєнь, переробних цехів», — зазначив Юрій Лесьо.

Виконано за допомогою Disqus