Негода в ЄС зіграла на руку турецьким садівникам

5 червня 2016 70 0
Турецькі експортери відвантажують черешню ранніх сортів на ринок ЄС з небувало високими цінами
gogetnews.infТурецькі експортери відвантажують черешню ранніх сортів на ринок ЄС з небувало високими цінами

Турецькі експортери відвантажують черешню ранніх сортів на ринок Європейського Союзу з небувало високими цінами, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти» з посиланням на сайт FreshPlaza.

На сьогодні продаж ранньої черешні на зовнішні ринки турецькі трейдери здійснюють у межах €3,63-€4,2/ кг, що більш ніж удвічі дорожче, ніж рік тому.

«Винуватицею» настільки високих цін стала негода, що зробила негативний вплив на врожай черешні у багатьох країнах північної півкулі. Нагадаємо, заморозки і дощі, які спостерігалися в Європі навесні, виявилися фатальними для врожаю черешні в Іспанії і Італії — найбільших країнах-виробниках цієї культури у регіоні. Це призвело до дефіциту ранньої черешні на європейських ринках, який трейдери намагаються компенсувати за рахунок продукції з Туреччини.

При цьому пропозиція ранньої черешні у Туреччині також скоротилася: через заморозки у другій половині травня урожай у деяких господарствах країни знизився на 70% у порівнянні з попереднім роком.

У підсумку високий попит в умовах зниження пропозиції дозволяє турецьким виробникам ранньої черешні встановити високі ціни на свою продукцію. Згідно їхніми словами, у міру подальшого скорочення пропозиції ранньої черешні у Туреччині, ціна може і далі рости.

Виконано за допомогою Disqus