Американським фермерам ніде зберігати зерно

7 червня 2016 83 0
Американським фермерам не вистачає елеваторів
newscrimea.ruАмериканським фермерам не вистачає елеваторів

Американські фермери матимуть труднощів зі зберіганням урожаю зерна, який очікується в нинішньому році, повідомляє Elevatorist.com.

У багатьох елеваторах ще залишилися запаси зерна, зібраного в минулому році. Новий урожай основних зернових культур (кукурудзи, сої та пшениці) буде найбільшим з 1988 року. В результаті, виникне дефіцит складських площ.

«Це буде найгірша криза зберігання за 30 років моєї роботи на ринку пшениці. В кінцевому підсумку багато зерна зберігатиметься в буртах», — сказав консультант з питань управління ризиками компанії INTL FCStone (Канзас-Сіті) Майкл О'Ді.

За останнє десятиліття сумарна потужність американських зерносховищ збільшилася на 22% до 24,21 млрд бушелів. Однак зараз вони зайняті торішнім урожаєм. Запаси пшениці, кукурудзи, сорго та сої станом на 1 березня склали 10,9 млрд бушелів, що на 5,6% більше, ніж роком раніше. У штаті Канзас, найбільшому регіональному виробнику пшениці, запаси на 29% перевищили торішній рівень.

«Висока ціна американської пшениці не дозволяє експортувати надлишки. Ціна бушеля пшениці на експортних терміналах Нового Орлеана мінімум на 50 центів вище, ніж російської, української та європейської пшениці», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus